Door: Leo Goeyens, Dr. in de Scheikundige Wetenschappen, Laboratorium voor Analytische en Milieuchemie, Vrije Universiteit Brussel
i.s.m.: UPV
Deze voordracht toont duidelijk aan dat een voedselverpakking nooit inert is. Dit betekent dat de chemische interacties, die plaatsvinden op het scheidingsvlak van verpakte voeding en verpakking, er hoe dan ook toe leiden dat er chemische stoffen uit het verpakkingsmateriaal in de voeding terechtkomen. Dit is meestal helemaal niet erg, maar in sommige gevallen zijn de vrijgekomen stoffen toxisch en kunnen ze gezondheidsproblemen veroorzaken.
Om dat te vermijden zullen we onze aanpak in het controlelaboratorium en ook in de keuken moeten wijzigen.
(*Deze infosessie gaat zowel live door in de Plazarama zaal, als digitaal. Voor zij die graag de webinar volgen, gelieve dit te vermelden bij je inschrijving: na inschrijving ontvang je een betalingsuitnodiging, na betaling krijg je de link doorgestuurd die nodig is om deze webinar te volgen.)