Hoe gezondheidsinformatie je gezondheid kan schaden
Door: Dr. Marleen Finoulst, hoofdredacteur Gezondheid en Wetenschap
i.s.m.: UPV
Vroeger was het simpel: je was gezond als je niet ziek was. Gezond zijn betekende afwezigheid van ziekte. Het was een kwestie van geluk hebben. Vandaag is gezondheid veel ingewikkelder geworden. Je moet er vanalles voor doen, je laten vaccineren bijvoorbeeld, én laten. Niet roken. Niet te veel drinken, want té verkort je leven. Niet te veel rood vlees eten, anders verhoogt je risico op darmkanker. Ook niet te veel vis liefst, want dat zit vol plastic en zware metalen. Als het kan zonder toegevoegde suiker: puur vergif! Daarnaast moet je vooral in beweging blijven, want zitten is het nieuwe roken. Voldoende slapen ook, dus alle schermen op tijd uit om je hersenen te ontspannen… Kortom, gezond leven lijkt een voltijdse bezigheid geworden. Hoe is het zo ver kunnen komen? En hoe moeten we omgaan met gezondheidsboodschappen?
Dr. Marleen Finoulst, hoofdredacteur Gezondheid en Wetenschap
Auteur van ‘Van chocolade word je slimmer’ en ‘Dokter Google: vriend en vijand’
(*Na inschrijving ontvang je een betalingsuitnodiging, na betaling krijg je de link doorgestuurd die nodig is om deze webinar te volgen.)